- محقق ایرانی فوم سازگار با محیط زیست ساخت
خبرگزاری فارس: «استیروفومها» مواد سازگار با محیط زیست نیستند. آنها از نفت خام ساخته شدهاند و نمیتوانند به طور موثری بازیافت شوند. همچنین این مواد قابل تجزیه زیستی نبوده و به هنگام سوختن، آلودگی تولید میکنند اما فوم جدیدی که به سرپرستی یک دانشمند ایرانی ساخته شد، هیچ کدام از این اشکالات را ندارد.
دانشمندان دانشگاه واشنگتن فوم آزمایشی که شامل 75 درصد نانوبلورهای سلوی است را ارائه کردند. این فوم نه تنها عایق بهتری نسبت به مدلهای نفتی است بلکه میتواند تا 200 برابر وزن خود را بدون تغییر شکل، تحمل کند. همچنین این فوم به طور کامل تجزیه میشود و به هنگام سوختن هیچ گونه خاکستر و آلودگی را تولید نمیکند.
محققان برای تولید این فوم، در ابتدا از فرایندی به نام «هیدرولیز»، استفاده کردند. در این فرایند، پیوندهای شیمیایی سلو مشتق از خمیر چوب میشکند و به نانوبلورها تبدیل میشود. سپس محققان الکل پلیوینیل را به این بلورها اضافه کردند تا یک فوم کشسان و یکنواختی ایجاد شود.
طبق این گزارش، در حالی که پیش از این گروههای تحقیقاتی دیگری فومهای سلوی را ساختهاند اما محققان دانشگاه واشنگتن مدعی هستند که عایقبندی فوم انها به گونه ای استکه در دمای بالا و محیط مرطوب نیز از بین نمیرود.
امیر عاملی پژوهشگر و استادیار ایرانی دانشگاه واشنگتن گفت: ما برای تولید این فوم از یک روش آسانی مبتنی بر نانوکریستالهای سلوی استفاده کردیم. نتایج ما نشان میدهدکه قابلیت مواد تجدیدپذیری از جمله نانوسلوها میتواند در ذخیره انرژی، کاهش مواد نفتی و کاهش اثرات نامطلوب بر محیط زیست شرکت داشته باشند.
درباره این سایت